a little more about
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Aura
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on skype

Sharing is Caring 💕😘

Animalele de companie – beneficiu și iubire!

În familia noastră avem un obicei drăguț: la aniversările copiilor  le dăruim animăluțe. Am vrut să ne punem picii, încă de la o vârstă fragedă, în contact cu lumea asta a necuvântătoarelor, pentru că au și ele lecția lor de oferit și rolul lor în păstrarea unei stări emoționale echilibrate. Așadar, am găzduit în casa noastră și papagali (și mai avem încă), și pești, și broască țestoasă, și hamsteri, și pisică, și iepure pitic, și câine (mai întâi un Labrador – care a crescut împreună cu Dragoș, apoi un bichon maltese).

Că se înmulțesc grijile, e clar. Dar și fericirea copiilor rămâne cea mai mare slăbiciune a noastră. În plus, Dragoș are o pasiune aparte pentru animalele de companie și visează să-și realizeze  un mini-parc zoologic.  Deci, îi alimentăm visele cum putem, cu excepția procurării unei șopârle, pe care tare și-ar dori-o în camera lui (off, dar eu nu cred că aș putea trăi cu ea în casă🤪).

Cred că v-ați convins și voi, mai ales după ultimul incident cu acel câine sărman și fapta mizerabilă a “preotului” bolnav, că animalele sunt uneori mai umane, iar lecția lor de răbdare, îndurare, iubire, loialitate, devotament și afecțiune trebuie însușită!

Am cunoscut mai mulți părinți aflați  într-o permanentă dilemă de ani de zile: să iacopilului o pisică, un câine, sau mai bine nu? Răspunsul meu a fost tot timpulDA! Și vă spun de ce.

Copiii sunt mai sănătoși, responsabili și grijulii

Pe lângă faptul că micuții nu mai pot de bucurie că au acasăo jucărie vie și un prieten adevărat,  îimai și responsabilizează să aibă grijă de animalele de companie (să le dea apă,mâncare, să le facă curat în căsuță etc). În plus le oferă și foarte multăafecțiune.

Noi avem acum un bichon maltese, o cățelușă mică (mai multde 1 kg nu crește), albă, pufoasă. Eu mă topesc când Horațiu stă pe oală (scuzeee),iar Pinky îi pupă fața de-a mărunțelul: pe nas, frunte, ochi, obrăjori, îllinge pe buze. Nici vorbă de respingere! Vorbesc acolo între ei, de parcă tare s-armai înțelege…

Copiii noștri au obiceiul ca dimineața să vină la noi în pat pentru porția de alintare și drăgosteală. Ce credeți că face Pinky? Dă târcoale patului și ține-o gură ca s-o urcăm și pe ea pe dormitor. Ce să mai, vrea să fie în rând cu lumea. Când venim acasă din oraș, ne așteaptă la poartă și sare lapicioarele noastre (exact asta face și atunci când ne vin oaspeți). Are ea ce arecu picioarele. Noaptea doarme pe șlapii mei de cameră.

Ziceam că nu e floare la ureche să adopți un animal, mai ales dacă stai la bloc. Cad toate grijile pe părinți, bineînțeles: spală câinele, dă cu aspiratorul aproape zilnic, șterge pisi (uneori), mai găsești și alte suprize😝 (tot uneori). Asta e! Dar! Sunt multe motive și studii care arată că animalele de companie au un rol extraordinar  în dezvoltarea copiilor, iar pupatul dintre ei, ba chiar și podeaua aia plină de microbi pe care o împart picii cu prietenul necuvântător are efecte benefice.

Animalele de companie au un rol benefic pentru sănătate!

  • Copiii care cresc în preajma animalelor suntmult mai sănătoși
  • Previn alergiile și astmul
  • Îmbunătățesc sistemul imunitar
  • Copilul nu se simte niciodată singur, trist, sautimid
  • Între ei se leagă o prietenie frumoasă
  • Învață mai ușor să socializeze, își dezvoltăabilitățile de comunicare
  • Își dezvoltă abilitatea de a avea grijă de ceidin jur
  • Le încurajează capacitățile de învățare șiasimilare
  • Relaxează!

Chiar dacă nu pot rosti un cuvânt,animalele de companie își au efectul lor asupra creșterii armonioase acopiilor, prin simpla lor interacțiune, prin mângâieri, joacă, distracție.

E atât de dulce să-l auzim pe Horațiu cum zice: eu o iubesc pe mami, pe tati, pe Dragoș, pe bunica, pe bunicul și pe Pinky🐶! Corect! Doar e membrul familiei noastre. Noi avem doi băieți și-o fată! 😍

Și mai știți ceva? Animalele îți reîntorc dragostea de zece ori! ❤️

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Share on pinterest

Creează-ți un Site Web sau Începe un Blog Personal!

Lăsați o cerere

Completați formularul și revenim cu o ofertă individuală!