a little more about
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Băieții cu părul lung nu sunt fetițe cu șurub! Sunt tot băieți!

Sharing is Caring 💕😘

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vă spun eu, cu mâna pe inimă! Dragoș, băiatul meu mai mare, încă îmi mai permite să asist când face baie în cadă (deși simt deja că se rușinează). Iar Horațiu încă mai aleargă în pielea goală prin casă și prin ogradă fără să se sfiască. Așadar, văd în fiecare zi că pe măsură ce îmi cresc băieții cu părul lung și buclele le acoperă frumos umerii, cucul rămâne acolo, nu se transformă în altceva.

Dragoș are 7 ani, iar părul i l-am lăsat să crească de pe la 4 ani, atunci când i-am înființat trupa lui de rock „Rock Kids”. Tot de atunci a început el să aibă pasiune pentru trupa „Iris” și Cristi Minculescu, apoi a intrat Smiley în preferințe și se menține în top, deocamdată (bineînțeles, tot are părul lung).

Horațiu face 3 ani luna asta. E blond, cârlionțat și cu ochii albaștri. Parcă e dintr-un tablou cu îngeri din ăia cu bucle aurii și cu aripioare albe. Când îi pun pălăria, chipiul, sau bandana pe cap și îi aranjez frumos zulufii, zici că e rupt din poveste și trimis să ne înfrumusețeze viața!

Pur și simplu îiador pe ambii și îmi vine să-i mănânc, nu alta, de deosebiți și de drăgălași cesunt!

Prejudecățile și etichetările nu ne afectează… 😉

Bineînțeles că și eu, și băieții mei, înfruntăm aproape zilnic tot felul de prejudecăți ale celor care sunt guru într-ale fashion-ului și care încearcă să ne convingă că “trebu tunși!”. Adică femeile tunse băiețește și fetițele tunse scurt (cică așa trebuie, dacă vrem să se îndesească părul) nu reprezintă nimic ieșit din comun. În schimb băieții cu părul lung sunt ciudați, la naiba, și primesc eticheta de „fetiță cu șurub”!

Când ne plimbăm prin parc, când mergem la supermarket, sau la tot felul de evenimente, inevitabil, măcar un singur om, dar ne întreabă: sunt băieți, sau fetițe? Asta deși sunt îmbrăcați ca băieții, stilați și drăguți, unul are chipiu cu Batman pe cap, celălalt are bandană cu Guns’n Roses, au constituție sportivă, mers și ținută masculină. La urma urmei, că tot se definesc  sexele după culori, sunt îmbrăcați în albastru, verde, gri, negru cu roșu, nici într-un caz în haine roz… Eu sunt amabilă întotdeauna, cu fiecare, și răspund șablon: am doi băieți cu părul lung, frumoși ca fetele! 🙂

Băieții cu părul lung sunt stilați și deosebiți

Culmea culmilor a fost de Paștele Blajinilor când am fost la bunica mea la cimitir (care a decedat acum 3 săptămâni), iar fiecare a doua persoană  se adresa băiețor mei:

  • Hei, frumoaso, uite ce are tanti pentru tine!
  • Cum îți cheamă fetele?
  • Păpușa, vino la tanti să-ți dau ceva!

Într-unul din cazuri, nu am mai zis nimic, dar Dragoș, după ce și-a primit ciocolatele de la o mătușică, i-a răspuns răspicat: “Noi suntem băieți!” Evident, lumea duce palma la gură în semn de “vai ce am făcut” și imediat își cere scuze de cele mai multe ori, iar noi reacționăm cu zâmbetul pe buze.

Pe Dragoș îl întreabă deseori copiii din curtea școlii: “Ești băiat, sau fetiță?” Apoi îmi povestește cum se șușotesc pe hol copiii: “- Asta-i fetiță, dar se poartă ca un băiat. – Ba nu. Eu știu că e băiat. L-am văzut la televizor”. La propunerea mea de a merge la frizerie să dăm jos părul, Dragoș a zis “NU!” (și, apropo, nu-l afectează etichetările celor din jur, e imun).

Nu vor să dăm pletele jos!

Acum stați să vedeți ce planuri are Dragoș pentru vara asta. Trebuie să creștem bretonul (așadar am cumpărat câteva cercuri negre, aproape invizibile), ca să putem împleti părul din frunte, iar la spate să-l radem. Mai pe scurt, fan Smiley și atât! Și noi îi dăm voie! Ba chiar îl susținem și îi oferim toate sfaturile necesare pentru îngrijire! În felul în care arată acum, el se simte bine și foarte special!

Nici Horațiu nu acceptă să-i tundem creții. Se uită dimineața în oglindă și exclamă: ”Măi, măi, măi, ce frumos sunt!” Iar atunci când cineva îl atinge cu întrebarea: ”- Măi, tu ești băiat sau fetiță?”, el răspunde:  “Eu sunt Horațiu, nu sunt fetiță!”

E adevărat, e mai greu de îngrijit părul lung, dă multe bătăi de cap, dar ei rezistă fără  niciun scârț la procedura de spălare și uscare a părului, apoi în fiecare dimineață la descâlcirea câlfoiului care se formează pe timpul nopții la ceafă. Dar există sfântul spray care descâlcește bine și pieptenele special.

Important e să avem grijă de ei ce consumă și ce stil de viață adoptă ca să fie sănătoși. În rest, ce să mai… Trăim într-o epocă în care lungimea părului îi definește pe oameni. Și e inadmisibil ca un băiat să stea cu o claie de păr pe cap. Că de ce nu s-ar tunde și el ca toți băieții normali?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Creează-ți un Site Web sau Începe un Blog Personal!

Lăsați o cerere

Completați formularul și revenim cu o ofertă individuală!