a little more about
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Cireșele – fructe-medicament

Sharing is Caring 💕😘

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Le consumăm din plin în această perioadă de vară și bine facem! De ce sunt cireșele – fructe-medicament, voi încerca să vă explic mai jos. Dar cu siguranță o să vă convingeți și voi de asta consumându-le!

Așadar, weekendul  acesta  am fost la țară. Am zis să marcăm altfel ziua aia de 1 iunie, când ne reamintim cu toții, brusc, că e Ziua Copiilor (ceea ce ar trebui să se întâmple în toate cele 365 de zile din an) și că trebuie să le acordăm mai multă atenție, daruri etc. Pentru că nu suntem mari amatori de zone aglomerate, gălăgie, călcat pe picioare și umblat prin soare (în oricare altă zi putem să-i ducem la distracție în oraș, mai ales că s-a început și vacanța), am decis să ne luăm copiii  și să mergem în locul în care am copilărit eu, la Costuleni. Pe drum, ne-am oprit la o margine de pădure pentru ca picii să culeagă flori bunicii Zina.

Ajunși acolo, am dat iama în grădină, la copacul cu cireșe negre, mari, suculente și strălucitoare.? Aici s-a rupt firul curățeniei! Copiii mei nu doar că s-au făcut roșii din cap până-n picioare de la cireșe ?, dar au luat cu ei pe picioare tot pământul din grădină (că tocmai plouase cu o zi înainte). ?

Da, e sezonul lor, al cireșelor supranumite fructe-medicament! Așa că am luat cu noi acasă trei găleți mari de cireșe? ca să ne săturăm și să mai punem și la congelator câteva pachete, pentru iarnă. Deci, dacă ar fi să mă blesteme cineva să trăiesc câteva zile doar mâncând cireșe, asta aș face. Pe lângă faptul că sunt atât de arătoase, apetisante și îți lasă gura apă când le privești, mai sunt și extrem de folositoare pentru sănătate!

Întăresc imunitatea și ne scapă de toxine!

De ce sunt cireșele – fructe-medicament? Pentru că sunt adevărate izvoare de substanţe nutritive de care organismul nostru are mare nevoie pentru a funcţiona în parametrii normali. În jur de 70% din conținutul lor este apă, restul 30% sunt vitamine, minerale, antioxidanți, bioflavonoide, melatonină și antocianine (cred că vă întrebați acum: ce naiba o fi astea?):

  • Vitamina Aindispensabilă pentru frumusețea și strălucirea pielii (cireşele conţin de 20 de ori mai mult betacaroten decât căpşunele sau afinele)
  • Vitamina B9 (acidul folic) are funcție anti-anemică
  • Conțin vitamina C din plin
  • Te ajută să dormi mai bine pentru că sunt o sursă naturală de melatoninăun antioxidant excelent pentru calmarea sistemului nervos, induc o stare de relaxare
  • Grație antioxidanților, cireșele au efect anticangerigen
  •  Antocianinele reduc inflamarea aproape la fel de bine cum o fac medicamentele prescrise de doctor (doar că cireșele nu au niciun efect advers) ?
  • Au efect laxativ, deci, previne constipația, detoxifică, ajută la slăbit

Ați înțeles, da? ? Cireșele sunt bune pentru inimă, pentru sistemul circulator, pentru creier, ne ajută să dormim mai bine, sunt un antiinflamator natural, previn atacurile de gută, diminuează celulele canceroase, stimulează imunitatea, relaxează! Plus la toate, sunt un foarte bun energizant. Iată de ce trebuie neapărat oferite copiilor în creștere!

Înlocuiți deserturile cu cireșe!

Și știți ce vreau să vă recomand? Acum, cât le mai găsiți încă pe copaci, sau la piață, renunțați la deserturile și dulciurile rafinate din comerț înlocuindu-le, bineînțeles, cu cireșele – fructe-medicament! Mai ales că puteți să le consumați absolut când doriți voi: la micul dejun, la prânz, sau seara înainte de culcare, că nu dăunează deloc siluetei (au doar 63 de calorii la 100 de grame)!

Dacă aveți timp și poftă, puteți face prăjituri delicioase din cireșe! Așa cum am făcut eu, la nimereală, cu ce aveam la îndemână: 3 ouă, 150 gr de fructoză, 6 linguri de smântână, 150 gr de făină și un praf de copt. După ce le-am mixat bine, am adăugat cireșele (fără sâmburi) și am amestecat încet cu telul. Peste 40 de minute, pe masa din bucătăria mea stătea o frumusețe de desert sănătos și savuros! ?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Creează-ți un Site Web sau Începe un Blog Personal!

Lăsați o cerere

Completați formularul și revenim cu o ofertă individuală!