a little more about me..., superfoods, healthy lifestyle
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on skype

Cum și de ce mi-am schimbat stilul de viață…

În ultimul timp, pe rețelele de socializare apar, practic, zilnic tot mai  multe apeluri de a ajuta tineri afectați de cancer, copii cu retinoblastom, mame care riscă să nu-și mai țină în brațe copiii dacă nu vor fi salvate la timp, tați care se usucă văzând cu ochii și mor prea devreme, artiști afectați de boala secolului pe care nici banii uriași colectați rapid nu-i mai ajută… E clar. E o tragedie! Să fie de vină stilul de viață pe care-l ducem?

Nu v-ați întrebat: de ce? De ce se întâmplă asta? Cum poate un copil care abia a văzut lumina zilei, să dezvolte cancer  la 6 luni, sau la 2 ani? Păi, da ei doar sânul mamei, practic, au mâncat până aici… ?

Recunosc, rupe din mine când văd asta și, inevitabil, mă apucă plânsul… În același timp, stau și mă gândesc: oricine, în orice clipă poate fi în locul lor. Eu am încercat să găsesc explicații la toată această ”epidemie” de durere… Și pun totul pe seama faptului că noi suntem generația Cernobîl, generația Coca-Cola și McDonalds, generația “burgheristă”, generația excesului de medicamente și de vaccinuri, generația medicinei de pe facebook… Suntem generația care nu a prins războaie și foamete, dar care moare pe un capăt din cauza chimicalelor din produsele alimentare. Ce vreau să vă zic e că suntem atât de sensibili și epuizați, încât la prima boare de vânt răcim și luăm antibiotic. Practic, orice boală se atașează cu ușurință de noi și ne distruge.

Hai să ne schimbăm stilul de viață!

Tocmai de asta, știind că suntem mai expuși la tot felul de boli (mai mult decât sunt părinții și chiar bunicii noștri), ar trebi să avem mai multă grijă de noi. Să ne schimbăm stilul de viață, să vedem unde și cu ce greșim. Știu că sună patetic, dar chiar dă rezultate! Măcar ceea ce putem și suntem conștienți că ne face rău, să evităm.

Și știți când începem să luăm în serios acest lucru și ne-apucăm de treabă? În momentul în care un apropiat al familiei, sau un prieten foarte bun se îmbolnăvește și apoi îl pierzi. Atunci începi să vezi cât de dureroasă este experiența unei alimentații nesănătoase, a stilului de viață prost (cu nopți nedormite, beții cu prietenii până dimineața, mâncatul aiurea și stresarea organismului cu nervi, ură, negativism) și realizezi că ar fi bine să ții cont de ceea ce mănânci, ce bei, ce fumezi, ce respiri, ce gândești.

Eu de mult timp fac asta. Dar în ultimul an, pusă în gardă de toate disparițiile mult prea rapide a tinerilor de vârsta mea (+-), am devenit și mai atentă la tot ce ajunge în farfurie.

Primul pas? Am declarat război cărnii!

Da. În primul rând, am renunțat definitiv la carne. Soțul și copiii mei o consumă încă, dar e vorba de puii pe care îi cresc părinții noștri la țară, nu carne din comerț. Apoi, treptat, am redus produsele din lapte și tot ce înseamnă grăsimi și combinații bolnăvicioase. Rar de tot, dacă am brânză de casă, fac cheesecake – prăjitura preferată a familiei mele. Iar o dată pe săptămână mâncăm pește (de apă sărată). Zahărul a fost înlocuit cu fructoza și mierea de albini, iar sarea neagră a devenit aliatul meu de bază în pregătirea bucatelor. Numărul rețetelor mele cu adevărat sănătoase s-a triplat! ?

Nu e greu! Ține de voință!

Știu că vi se pare tare greu, la prima vedere, să faceți asta. Mai ales dacă în familie tradițiile sunt respectate cu strictețe, iar prânzul/cina fără carne și zeama fără un strat de steluțe de grăsime pe deasupra nu se concepe drept masă. Ține de voință! ?

Bun, dacă ar fi să creștem cu toții puii noștri în curte (pe care să-i hrănim cu mâncare tradițională și nu cu hormoni) și să consumăm doar așa ceva, ar fi ok. Dar ceea ce cumpărăm noi din comerț e moarte curată. Puii ăia albi, injectați, refrigerați de câteva ori până ajung în Moldova și care arată ca niște cadavre de la morgă, “scuzimi” dar chiar nu sunt consumabili. ?

Și, apropo, știți că majoritatea produselor din carne, mai ales cele înghețate, se aduc din Brazilia? Ori, din câteva tiruri pornite spre țara noastră, se mai strică câte unul pe ici-colo, sau prin vamă. Credeți că e o problemă? Pe dracu! Ecuația e simplă: se răstoarnă toată marfa într-o mașinărie care toacă bine și, poftim, mâncați cu poftă “farș”, cârnăciori, salamuri și pârjoale. Ați încercat cumva să dați animalelor de companie să mănânce salam, crenvurști? Se intoxică! Sau nici nu pun gura. În fine, o să scriu altă dată, într-un alt articol despre CARNE și de ce nu suntem noi, de fapt, predestinați să fim carnivori.

Cine mă inspiră?

Eu am câteva repere care mă inspiră (bun, îi citesc și urmăresc pe mult mai mulți) și care m-au convins, prin propriul exemplu, că există viață fără carne, iar un organism fără toxine – radiază! E vorba de Robert Morse, Olivia Steer, Ovidiu Bujor și prietena mea Diana Chistol, care, ascultând-o, m-a convins oarecum că ar trebui să fac un restart și să încep să am o viață mai sănătoasă. Că asta chiar nu doare.

Nu că nu aș fi știut de ani buni ce e rău și ce e bine, dar a fost nevoie parcă de cineva care să-mi dea un ghiont, să mă șlefuiască psihologic și să-mi deschidă ochii. Și aia a fost. Dacă eu îmi promit că renunț la ceva, gata, o fac! ? Imediat mi-am îmbunătățit stilul de viață!

Cum m-am schimbat de atunci?

Foarte mult! Nu, nu am slăbit (ba chiar îmi mențin greutatea constantă), nu am îndurat foame, nu mi-am plâns de milă și nu m-am uitat niciodată cu poftă în farfuria celorlalți care aveau “ceva bunișor”.  Din contra, copiii mei îmi fură mereu smoothie-urile, soțul meu (el, care ura dintotdeauna conopida) a început să-mi mănânce salata ? cu tot felul de semințe, conopidă, spanac și uleiuri diverse (din semințe de cânepă, de struguri, susan, sau in). Fără niciun efort, numai făcându-le poftă ?, mi-am cooptat toată familia în echipa mea!

În plus, am înregistrat numai beneficii!

  • Am mai multă energie (și  în sfârșit seara nu adorm înaintea copiilor, ba chiar pot să citesc vreo 2 ore după ce adorm ei)
  • Nu iau pastille deloc
  • Au dispărut “balaurii” de pe față, iar pielea a devenit mult mai fină
  • Nu am mai vizitat de-atunci medicul meu ginecolog (ceea ce făceam lunar până atunci, pentru că aveam candide în permanență, foarte supărătoare)
  • Mi-am restabilit flora intestinală și mi-am tratat o problemă de sănătate veche. Nici azi nu știu un diagnostic exact (că a fost pancreatită, poate colon iritabil, sau poate infecție la ovare, sau poate altceva mult mai grav… Cinci ani am suportat balonări, urinari frecvente și dureri, de parcă aș fi avut o piatră pe burtă. Nimic din ceea ce mi-au recomandat medicii nu m-a ajutat să scap de asta. Am renunțat la orice pastilă și am început să beau argilă albastră, suc de graviola, bicarbonat de sodiu cu iod + REGIM ALIMENTAR crud, verde, sănătos! În fine, tot felul de “doftorii” din medicina alternativă. Și pentru că tratamentul cu argilă te obligă să renunți la orice fel de grăsimi animale, la cafea și orice produs din lapte, am observat că-mi priește foarte bine acest tip de alimentație.
  • Mi-am schimbat modul de a gândi. Pentru că odată cu organismul, se detoxifică parcă și mintea.
  • Mă simt ușoară ca o pană și nu mă plâng niciodată când mă ridic de la masă cu: offff, am mâncat prea mult! etc, etc…

Totuși, ce alegem: stilul de viață sănătos, sau cel fericit și haotic?

Nu-i susțin pe cei care obișnuiesc să fluture în vânt cu: “nu încerca să duci un mod de viață sănătos, du un mod de viață fericit, că o viață ai!”

Hey, prieteni, fericirea tocmai de acolo vine, dintr-un mod de viață sănătos. În clipa în care vei păși foarte rar în farmacii și în cabinetele medicilor, atunci când copiii tăi nu vor avea altă grijă decât joaca, când nu vor ști ce înseamnă antibiotic, injecții, spital, chin și durere, iar serile și weekendurile le veți petrece citind, sau distrându-vă cu ei, atunci veți fi fericiți!

Stilul de viață pe care l-am îmbrățișat a fost salutat de toată familia mea! Mama mea care mă hrănea cu lapte proaspăt muls de la văcuța noastră, care-mi dădea să beau ouă calde abia aduse din cuibar, care pe vremuri  îmi punea în geantă la școală pâine unsă cu untură și presărată cu zahăr, nu mi-a ținut nicio morală în acest sens. Ba din contra, când vin acasă, face zeamă cu pui și tăieței pentru soțul și copiii mei, și pregătește mereu mâncare aparte pentru mine.

Cred cu certitudine în ceea ce spune medical naturopat Robert Morse: În sănătate nu există boală! Iar bolile nu se instalează într-un ţesut sănătos.

Să ne acordăm timp pentru noi!

Probabil ați observat și voi că de multe ori, ne purtăm mai frumos cu mașina decât cu propriul nostru corp… O ducem la reparație imediat ce se defectează ceva, îi schimbăm regulat uleiul, îi turnăm combustibil ECTO, sau care o fi mai bun acolo. Pentru că altfel nu ar mai merge, nu-i așa?

De ce nu ne-am acorda timp și efort pentru a ne autodisciplina și noi? Trebuie să punem suflet și  spirit în acest efort! Și cu siguranță vom reuși!

Eu nu sunt  nici medic, nici nutriționist, nici naturopat, dar dacă aveți nevoie de puțină încurajare și de  o confirmare a faptului că ceea ce faceți este corect (sau greșit), sunt aici ca să vă ajut, nu cu multă teorie, dar prin propriul meu exemplu…

Să aveți o viață sănătoasă, fără chimicale! ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on vk
Share on odnoklassniki
Share on google
Share on skype
Share on telegram
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Mai Multe Articole

Aura

Un fel de… cuvânt înainte

Voi folosi această pagină personală ca un mediu de comunicare, un fel de reality check al întâmplărilor din viaţa mea personală, dar şi din cea profesională. Voi „da în vileag” multe dintre secretele mele personale în materie de parenting şi stil de viaţă sănătos . Va fi cumva „a little more about me…”, fără ascunzișuri…

Citește mai mult »

Creează-ți un Site Web sau Începe un Blog Personal!

Lăsați o cerere

Completați formularul și revenim cu o ofertă individuală!

Background vector created by pikisuperstar - www.freepik.com

Stai un pic,

Ai reușit să citești și ultima postare?