a little more about me..., superfoods, healthy lifestyle
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on skype

Germenii de plante – hrană vie. Dau viață și frumusețe!

Germenii de plante, cred că ați observat,  sunt foarte des folosiți acum în bucătăria moleculară. Că, na, e la modă cumva! Doar că moda asta e și foarte sănătoasă. Și înțeleg acest lucru cei care reușesc să pătrundă dincolo de aspectul fain și frumusețea pe care o oferă germenii de plante și vlăstarii platourilor cu bucate din restaurante.

Îi consum de mult timp. După ce luni în șir am tot scos din buzunare câte 20 de lei zilnic pentru o cutiuță cu 50 de grame de germeni de plante care se vindea la market, mi-a venit mintea la cap. Am zis de ce să nu-mi iau eu un germinator și să-mi cresc germeni și vlăstari acasă. Mi-am luat seminte de tot felul: rucola, lucernă, ridiche, broccoli, varză roșie, trifoi, ceapă, praz etc. și m-am apucat de treabă.

Ah, ce încântare aveam când îi vedeam cum cresc, iar primasalată din ei a fost extraordinară! Ce înseamnă să mănânci rodul muncii tale!

Acum nu vă imaginați că ați pus semințele în borcan șiașteptăm clipa în care vom devora cu gust germenii de plante. Necesită atențieși grijă!

Cum obțin germenii de plante?

  1. Pun o lingură de semințe în germinator. Torn apă și le las să se înmoaie de cu seară până dimineața.
  2. Scurg apa și pun germinatorul în poziția de scurgere.
  3. De 2 ori pe zi (acum când e mai cald chiar și de 3 ori) clătesc semințele.
  4. Peste 4-5 zile germenii sunt gata de consumat. Atunci când vreau să se facă vlăstari îi las și 6-7 zile la germinat.

Pot fi mâncați ca atare, direct din germinator. Sunt gustoși, crocanți și sănătoși, bineînțeles. În această etapă de germinație, semințele conțin toate rezervele de care va avea nevoie planta pentru creștere. Iată de ce germenii de plante reprezintă, practic, concentratul/esența din fructe și legume și au o cantitate nutritivă mult mai ridicată decât cea a plantelor mature. Așadar, sunt o explozie a energiei naturale vii!

Beneficiile germenilor sunt miraculoase!

De fapt, beneficiile germenilor diferă de la o specie de plante la alta. De exemplu, germenii de broccoli au un conținut ridicat de săruri minerale Fe, K, Mn, Se, Zn și Mg. Germenii de lucernă sunt o importantă sursă de vitamine A, C, B12, D E, K și minerale Ca, P, Mg, Mn. Niciun fruct și nicio plantă nu conține atâtea enzime indispensabile digestiei. Stimulează și secreția lactată la mamele care alaptează. Germenii de ridiche au efect de epurare a ficatului și rinichilor, dar ajută și la detoxifierea organismului.

Deci, în linii generale iată pentru ce sunt buni germenii deplante:

  1. Au un conținut ridicat de enzime.
  2. Aport ridicat de fibre.
  3. Conțin vitamine și minerale mai multe decât au fructele și legumele.
  4. Îmbunătățesc absorbția de nutrienți.
  5. Reglează tensiunea arterială și glicemia, reduc colesterolul.
  6. Datorită efectului de detoxifiere, germenii ne fac pielea fină și radiantă, dar și un păr sănătos.

În plus, sunt alimente pur oganice, fără E-uri și aditivi, fără tratări suplimentare. Și sunt atât de ușor și de plăcut de-i consumat.  Eu îi pun în salate, în supe, îi mixez împreună cu avocado și fac pastă, sau chiar fac suc din vlăstari.

Ce ziceți, încercați să-i creșteți și voi acasă? Cu siguranță o să vă reușească și o să vă placă la nebunie!

Dacă vă pot fi cu ceva de ajutor, welcome!

Sănătate fără chimicale și iubire cât încape! ❤️

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on vk
Share on odnoklassniki
Share on google
Share on skype
Share on telegram
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Mai Multe Articole

Aura

Cinci idei de mic-dejun

Dimineața este capul de afiș al zilei! Cu ce picior coborâm din pat, ce bem pe stomacul gol, ce mâncăm și toate celelalte mici obiceiuri cuprinse în programul nostru matinal, sunt semne ale modului în care va decurge ziua respectivă. Bineînțeles că un mic-dejun energizant își va avea și partea sa de merit în toată această poveste, în crearea și menținerea unei stări de bine pe parcursul celor 8 ore de lucru (cel puțin).

Citește mai mult »
Aura

Sucul verde – vitaminos și energizant!

Vara, mai mult decât în oricare alt sezon, avem dezlegare la tot ce înseamnă fructe, legume și ierburi verzi. Pentru că le găsim cu ușurință în grădină, la piață, la târgurile eco în starea lor proaspătă. Iar sucul verde pe care eu îl ador atât de mult, niciodată nu a avut un gust mai intens și mai dătător de viață decât în această perioadă.

Citește mai mult »
Aura

Cireșele – fructe-medicament

Cireșele sunt adevărate izvoare de substanţe nutritive de care organismul nostru are mare nevoie pentru a funcţiona în parametrii normali. În jur de 70% din conținutul lor este apă, restul 30% sunt vitamine, minerale, antioxidanți, bioflavonoide, melatonină și antocianine (cred că vă întrebați acum: ce naiba o fi astea?)

Citește mai mult »

Creează-ți un Site Web sau Începe un Blog Personal!

Lăsați o cerere

Completați formularul și revenim cu o ofertă individuală!