a little more about me..., superfoods, healthy lifestyle
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on skype

Sarea neagră – cea mai sănătoasă dintre toate sărurile!

Voi ce fel de sare aveți în bucătărie? Albă, roz, sau neagră? De sare iodată nici nu vreau să aud. E cea mai mare vrăjeală pe care au putut să ne-o bage pe gât acum câțiva ani autoritățile și specialiștii care au creat, practic, o isterie națională. Susțineau ei cum că doar sare de asta “altoită” cu iod trebuie să consumăm și că la animale tot de asta tre să le dăm.

Țin minte cum taică-meu, care tare mai credea în chestii de-astea, de cum a auzit la televizor despre sarea iodată a dat fuga la piață după ea. Și-mi imaginez că foarte mulți oameni au făcut la fel. Din câte cunosc eu, mai mulți medici din România au tras alarma demult în acest sens. Mai ales că în ultimii ani a crescut considerabil numărul celor care suferă de cancer tiroidian.

Sarea iodată – otrava cea de toate zilele!

În cartea doctorului Pavel Chirilă, „Vindecarea”, pe care am citit-o vara trecută, dânsul susține că sarea iodată este un “asasin tăcut”. Sarea de culoare alb-pur înseamnă că e rafinată, tratată cu antiaglomerant și “îmbogățită” cu iod. Automat, ea își pierde toate oligomineralele pe care sarea nerafinată le are din belşug, similar compoziţiei chimice a sângelui. Acum, rar găsești sare naturală, nerafinată, sau foarte puțin prelucrată, care să conțină toate cele peste 80 de substanțe minerale și oligoelemente ale ei.

Tocmai din acest motiv am căutat mereu alternative. Și cine caută, găsește! Câțiva ani la rând am folosit sare roz de Himalaya, dar de când am descoperit sarea neagră – e nelipsită din bucatele mele. E adevărat, are un gust și miros specific (de ou clocit, sau dacă vă amintiți de apa burcută), adică conține mult sulf, dar am îndrăgit-o atât de mult. Ba mai mult, o folosesc și în deserturi. În general, sarea neagră are o compoziție chimică unică. Este extrasă din mediul vulcanic și este îmbogățită natural cu minerale și vitamine. Sarea neagră este o combinație între proprietățile lavei vulcanice și solul pe unde aceasta curge, fiind incredibil de benefică pentru sănătate datorită compușilor activi pe care îi are!

Ce beneficii are sarea neagră?

Sarea neagră folosită în bucătarie în preparate culinare nu crește riscul de retenție de apă și nu crește tensiunea arterială. În plus:

– arde grăsimile

– are efecte antioxidante

– are proprietăți antibacteriene și vermifuge

– combate balonarea

detoxifică

– stimulează funcțiile inimii

Sarea neagră combate durerile de burtă și calmează arsurile la stomac, așadar este mai eficientă chiar decât cărbunele activat. Unde mai pui la toate astea că poate fi folosită și în rutinele de frumusețe: combinată cu un pic de ulei de măsline, sau cu unt de cacao, unt de shea, are proprietăți exfoliante la nivelul pielii.

E timpul să luăm în serios fraza: Suntem ceea ce mâncăm și ce bem!

heart

Sănătate și iubire vă doresc!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on vk
Share on odnoklassniki
Share on google
Share on skype
Share on telegram
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Mai Multe Articole

Aura

Cinci idei de mic-dejun

Dimineața este capul de afiș al zilei! Cu ce picior coborâm din pat, ce bem pe stomacul gol, ce mâncăm și toate celelalte mici obiceiuri cuprinse în programul nostru matinal, sunt semne ale modului în care va decurge ziua respectivă. Bineînțeles că un mic-dejun energizant își va avea și partea sa de merit în toată această poveste, în crearea și menținerea unei stări de bine pe parcursul celor 8 ore de lucru (cel puțin).

Citește mai mult »
Aura

Sucul verde – vitaminos și energizant!

Vara, mai mult decât în oricare alt sezon, avem dezlegare la tot ce înseamnă fructe, legume și ierburi verzi. Pentru că le găsim cu ușurință în grădină, la piață, la târgurile eco în starea lor proaspătă. Iar sucul verde pe care eu îl ador atât de mult, niciodată nu a avut un gust mai intens și mai dătător de viață decât în această perioadă.

Citește mai mult »

Creează-ți un Site Web sau Începe un Blog Personal!

Lăsați o cerere

Completați formularul și revenim cu o ofertă individuală!