a little more about
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Smoothie cu urzici. Sănătate! Curată!

Sharing is Caring 💕😘

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

E o frenezie de verde acum, primăvara, cu primele vitamine răsărite: urzica și leurda. Leurda știu s-o fac doar salată, în schimb urzicile le-am chinuit cum am vrut: și la tigaie, și în storcător, și în blender. Dar nu mi-aș fi imaginat niciodată ce bunăciune poate însemna un smoothie cu urzici!

Planta asta umilă care crește pe sub toate gardurile și care pentru mine, pe când eram copil, se asocia cu un monstru care ne înghimpa când ne jucam de-a ascunselea și călcam desculț pe iarba de lângă gard, are de fapt efecte miraculoase. O poți găsi cu ușurință și la piață, unde mai pui că are un preț imbatabil. De mila bunicuței care a cules-o și se spetește să o vândă, las mereu mai mult decât costă ea…

Smoothie cu urzici – un boost de vitamine și energie

Hai să vedem ce proprietăți are urzica. În primul rând este bogată în fier, calciu, potasiu, fenoli, flavonoide, clorofila si vitaminele A, C, E si K. Vitamina C care se conține în lăstarii de urzică faciliteaza procesul de absorbție intestinală a fierului. Plus la toate, este un remediu eficient pentru diverse boli: calculi renali, stomatite, diabet, acnee etc. Eu o folosesc pentru detoxifiere și pentru a-mi da energie. Într-una din zile am pregătit-o înăbușită al tigaie, într-o altă zi mi-am făcut un smoothie cu urzici. Vreți rețeta? Imediat!

1. 100 gr urzici

2. un kiwi

3. o banană

4. sucul de la 2 mere

5. ghimbir

Eu am ales doar frunzele urzicilor, le-am clătit bine, apoi le-am turnat apă clocotită deasupra și le-am lăsat pentru câteva minute. Am făcut asta mai mult pentru dezinfecție. Da, mi-a zis bunica de la piață cum că le-a cules din pădure de la Boșcana, raionul Criuleni, dar mai știi ce lup din pădure a ridicat piciorul deasupra lor. Apoi le-am scurs și le-am pus în blender, unde am adăugat banana, fructul de kiwi curățat, sucul de mere și ghimbir (obținut tot de mine la storcător). Le-am mixat bine și, voila! Băutura magică e gata!

Puteți să încercați cu încredere, cu siguranță nu o să vă dăuneze. Doar bine o să facă!

Dacă aveţi întrebări, puteţi să-mi scrieţi oricând aici, sau pe pagina mea de facebook (https://www.facebook.com/aura.revenco)/instagram (https://www.instagram.com/aurarevenco/?hl=ro)! O să vă răspund cu drag!

Sănătate și frumusețe!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Creează-ți un Site Web sau Începe un Blog Personal!

Lăsați o cerere

Completați formularul și revenim cu o ofertă individuală!