a little more about me..., superfoods, healthy lifestyle
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on skype

Smoothie cu urzici. Sănătate! Curată!

E o frenezie de verde acum, primăvara, cu primele vitamine răsărite: urzica și leurda. Leurda știu s-o fac doar salată, în schimb urzicile le-am chinuit cum am vrut: și la tigaie, și în storcător, și în blender. Dar nu mi-aș fi imaginat niciodată ce bunăciune poate însemna un smoothie cu urzici!

Planta asta umilă care crește pe sub toate gardurile și care pentru mine, pe când eram copil, se asocia cu un monstru care ne înghimpa când ne jucam de-a ascunselea și călcam desculț pe iarba de lângă gard, are de fapt efecte miraculoase. O poți găsi cu ușurință și la piață, unde mai pui că are un preț imbatabil. De mila bunicuței care a cules-o și se spetește să o vândă, las mereu mai mult decât costă ea…

Smoothie cu urzici – un boost de vitamine și energie

Hai să vedem ce proprietăți are urzica. În primul rând este bogată în fier, calciu, potasiu, fenoli, flavonoide, clorofila si vitaminele A, C, E si K. Vitamina C care se conține în lăstarii de urzică faciliteaza procesul de absorbție intestinală a fierului. Plus la toate, este un remediu eficient pentru diverse boli: calculi renali, stomatite, diabet, acnee etc. Eu o folosesc pentru detoxifiere și pentru a-mi da energie. Într-una din zile am pregătit-o înăbușită al tigaie, într-o altă zi mi-am făcut un smoothie cu urzici. Vreți rețeta? Imediat!

1. 100 gr urzici

2. un kiwi

3. o banană

4. sucul de la 2 mere

5. ghimbir

Eu am ales doar frunzele urzicilor, le-am clătit bine, apoi le-am turnat apă clocotită deasupra și le-am lăsat pentru câteva minute. Am făcut asta mai mult pentru dezinfecție. Da, mi-a zis bunica de la piață cum că le-a cules din pădure de la Boșcana, raionul Criuleni, dar mai știi ce lup din pădure a ridicat piciorul deasupra lor. Apoi le-am scurs și le-am pus în blender, unde am adăugat banana, fructul de kiwi curățat, sucul de mere și ghimbir (obținut tot de mine la storcător). Le-am mixat bine și, voila! Băutura magică e gata!

Puteți să încercați cu încredere, cu siguranță nu o să vă dăuneze. Doar bine o să facă!

Dacă aveţi întrebări, puteţi să-mi scrieţi oricând aici, sau pe pagina mea de facebook (https://www.facebook.com/aura.revenco)/instagram (https://www.instagram.com/aurarevenco/?hl=ro)! O să vă răspund cu drag!

Sănătate și frumusețe!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on vk
Share on odnoklassniki
Share on google
Share on skype
Share on telegram
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Mai Multe Articole

Aura

Sucul verde – vitaminos și energizant!

Vara, mai mult decât în oricare alt sezon, avem dezlegare la tot ce înseamnă fructe, legume și ierburi verzi. Pentru că le găsim cu ușurință în grădină, la piață, la târgurile eco în starea lor proaspătă. Iar sucul verde pe care eu îl ador atât de mult, niciodată nu a avut un gust mai intens și mai dătător de viață decât în această perioadă.

Citește mai mult »
Aura

Cireșele – fructe-medicament

Cireșele sunt adevărate izvoare de substanţe nutritive de care organismul nostru are mare nevoie pentru a funcţiona în parametrii normali. În jur de 70% din conținutul lor este apă, restul 30% sunt vitamine, minerale, antioxidanți, bioflavonoide, melatonină și antocianine (cred că vă întrebați acum: ce naiba o fi astea?)

Citește mai mult »

Creează-ți un Site Web sau Începe un Blog Personal!

Lăsați o cerere

Completați formularul și revenim cu o ofertă individuală!

Background vector created by pikisuperstar - www.freepik.com

Stai un pic,

Ai reușit să citești și ultima postare?