a little more about me..., superfoods, healthy lifestyle
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on skype

Sucul verde – vitaminos și energizant!

Vara se poartă… verde la propriu și la figurat! Și, în fond, dacă aruncați o privire în jur, vedeți că natura e compusă dintr-un verde crud, care constrastează cu acele culori jucăușe ale fiecărui copac, arbust, sau floare. Deci, însăși natura ne dictează ce și cum să consumăm.

Vara, mai mult decât în oricare alt sezon, avem dezlegare la tot ce înseamnă fructe, legume și ierburi verzi. Pentru că le găsim cu ușurință în grădină, la piață, la târgurile eco în starea lor proaspătă. Iar sucul verde pe care eu îl ador atât de mult, niciodată nu a avut un gust mai intens și mai dătător de viață decât în această perioadă.  

Mulți dintre voi, cei care mă urmăriți pe rețelele de socializare, ați observat că pun, aproape zilnic, povești cu sucul verde în pahar! Da, îmi storc de draga dimineață câte o porție bună de vitamine care pur și simplu îmi dă aripi și energie pentru întreaga zi. Și încerc să amân micul dejun pentru cât de târziu pot,  ca nu cumva să “încurc” nutrienților și vitaminelor să-și facă rolul cât mai bine acolo în interiorul intestinelor mele.

Ce conține sucul verde din paharul meu?

Uite așa o combinație frumoasă din:

 • Iarbă de grâu
 • Spanac
 • Țelină
 • Ghimbir
 • Mere

Așa îmi place mie să-l fac, dar variantele sunt diverse. Puteți scoate sau adăuga anumite produse, cum ar fi o lingură de spirulină, sau o mână de pătrunjel. Acum vă dați bine seama câtă sănătate se ascunde în sucul verde rezultat din stoarcerea la rece a acestor produse…

 • Iarba de grâu  – este cea mai importantă și mai puternică sursă de detoxifiere a ficatului, de revigorare, de vindecare și de păstrare a tinereții cunoscută până la această oră. În plus, sucul verde din iarba de grâu are un conținut ridicat de calciu, fosfor, magneziu, potasiu. Este una din cele mai bogate surse în vitaminele A, C și B, inclusiv B17 (care are capacitatea de a distruge anumite celule canceroase fără a afecta celulele normale).
 • Spanacul – știți că am o legătură aparte cu aceste frunze verzi care nu lipsesc din bucătăria mea. Am explicat aici despre beneficiile pe care le are și nutrienții pe care-i conține.
 • Țelina – conține vitaminele A, B, C și acţionează în organism ca un bun agent digestiv, diuretic, antiasmatic și expectorant.
 • Ghimbirul – are un puternic efect calmant, ajuta digestia, elimina gazele intestinale, regleaza pofta de mancare, neutralizeaza toxinele din corp. Indiscutabil, fiind iuțiu, ghimbirul accelereaza metabolismul și intensifica arderea grasimilor.
 • Mărul – este fructul cu cele mai consistente beneficii pentru sănătate. Este un adevărat depozit de vitamine și minerale. Știți vorba aia: cine mănâncă un măr pe zi, nu cunoaște drumul la doctor.

Ce beneficii are sucul verde?

Nenumărate! Încercați să uniți toate beneficiile scrise mai sus în dreptul fiecărui aliment și veți înțelege de ce spun asta. Așadar, sucul verde

 1. DETOXIFICĂ organismul (că doar din cauza toxinelor apar în mare parte cele mai multe probleme de sănătate)
 2. ENERGIZEAZĂ (pentru că este foarte bogat în nutrienți)
 3. Crește imunitatea
 4. HIDRATEAZĂ intens
 5. ALCALINIZEAZĂ organismul (atunci când aciditatea e ridicată, organismul este predispus la boli, infecţii, inflamaţii şi cancer)

Hai să recunoaștem că, acum, să duci un mod de viață sănătos, să scapi de toxine și să îți resetezi stilul, nu e atât de complicat. Există deja destule magazine specializate care vând produse BIO, sau raw vegane. Ține de voința noastră! Dar încercați, pe cât posibil, să vă pregătiți acasă sucurile, smoothie-urile și ce vă mai permiteți. E altceva când știi ce pui tu acolo și când știi ce consumi.

Sănătate și iubire! ❤️

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on vk
Share on odnoklassniki
Share on google
Share on skype
Share on telegram
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Mai Multe Articole

Aura

Cinci idei de mic-dejun

Dimineața este capul de afiș al zilei! Cu ce picior coborâm din pat, ce bem pe stomacul gol, ce mâncăm și toate celelalte mici obiceiuri cuprinse în programul nostru matinal, sunt semne ale modului în care va decurge ziua respectivă. Bineînțeles că un mic-dejun energizant își va avea și partea sa de merit în toată această poveste, în crearea și menținerea unei stări de bine pe parcursul celor 8 ore de lucru (cel puțin).

Citește mai mult »
Aura

Cireșele – fructe-medicament

Cireșele sunt adevărate izvoare de substanţe nutritive de care organismul nostru are mare nevoie pentru a funcţiona în parametrii normali. În jur de 70% din conținutul lor este apă, restul 30% sunt vitamine, minerale, antioxidanți, bioflavonoide, melatonină și antocianine (cred că vă întrebați acum: ce naiba o fi astea?)

Citește mai mult »

Creează-ți un Site Web sau Începe un Blog Personal!

Lăsați o cerere

Completați formularul și revenim cu o ofertă individuală!