a little more about me..., superfoods, healthy lifestyle
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on skype

Supă-cremă de spanac… cu midii!

Suntem în sezonul verdețurilor și trebuie să le consumăm atât proaspete, în smoothies cât și în supe creme. Această rețetă este ușor de pregătit, are multe vitamine și este delicioasă. Supă-cremă de spanac… cu midii. Sună complicat? Ba nu e deloc!

Voi ce gătiți atunci când sunteți în grabă, sau când ajungeți seara acasă morți de foame? ? Mie, de obicei, prima rețetă ușoară, rapidă și delicioasă care-mi răsare în minte e: supă-cremă de spanac… cu midii. Și-atunci curăț doi cartofi și-o ceapă, le pun la fiert cu puțină apă (cât să le cuprindă) și un boț mic de sare roz (sau neagră, dar vedeți că asta are un gust specific și s-ar putea să nu placă tuturor la început). Imediat ce e gata, răstorn totul în blender, adaug 500 de grame de spanac, puțin piper negru, o lingură de ulei de masline și apăs butonul.

Supa e gata! Eu nu adaug smântână, frișcă, apă etc… Îmi place să aibă un gust intens, cremos, nu tare lichid.

Eh, acum, dacă vreți, puteți să o asezonați cu o mână de midii călite. Eu le trag așa un pic la tigaie în ulei de masline și un boț de unt, la foc mic de tot, până se fac aurii. Iar pentru și mai multă savoare, radeți peste supă muuuuult parmigiano/cașcaval. Eu când fac asta acasă, nici nu se vede supa din farfurie la cât de gros e stratul de cașcaval de deasupra?.

Cea mai delicată parte: dacă nu faceți parte din nicio sectă și nu țineți vreo dietă cu strictețe, atunci serviți supa asta fantastică împreună cu… un vin alb! ?

Eu niciodată nu călesc spanacul!

Vă întrebați de ce nu am călit spanacul, așa cum spun rețetele tradiționale? Pentru că nu vreau să-i distrug proprietățile, vitaminele, mineralele, pigmenţii, fito nutrienţii (inclusiv potasiul, manganul, zincul, magneziul, fierul şi calciul)

Știați sau nu, dar spanacul este cel mai bun material organic pentru curăţarea, reconstrucţia şi regenerarea tractului intestinal. Recunosc, e și unul din motivele pentru care eu îl beau dimineața sub formă de suc.

Proprietățile pe  care le are nu sunt deloc puține:

  • Protejează mucoasa stomacului (respectiv previne apariția ulcerului gastric)
  • Previne constipația
  • Acidul folic, potasiul și antioxidanții pe care-i conține păstrează sănătatea creierului și crește capacitatea de concentrare
  • Reduce inflamația și întărește oasele
  • Fito-nutrienții și pigmenții pe care-i are ne protejează pielea de razele ultraviolete

Deci, concluzia e că spanacul trebuie consumat în starea lui crudă, dacă vrem să ne bucurăm de toate beneficiile sale și să-i activăm bagheta magică!

Hai, încercați și voi acasă să faceți supă-cremă de spanac… cu midii. Apoi aștept să-mi scrieți impresiile aici, sau pe facebook (https://www.facebook.com/AuraRevencoOfficial/) și instagram (@aurarevenco)!

Poftă nebună să aveți! ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on vk
Share on odnoklassniki
Share on google
Share on skype
Share on telegram
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Mai Multe Articole

Aura

Sucul verde – vitaminos și energizant!

Vara, mai mult decât în oricare alt sezon, avem dezlegare la tot ce înseamnă fructe, legume și ierburi verzi. Pentru că le găsim cu ușurință în grădină, la piață, la târgurile eco în starea lor proaspătă. Iar sucul verde pe care eu îl ador atât de mult, niciodată nu a avut un gust mai intens și mai dătător de viață decât în această perioadă.

Citește mai mult »
Aura

Cireșele – fructe-medicament

Cireșele sunt adevărate izvoare de substanţe nutritive de care organismul nostru are mare nevoie pentru a funcţiona în parametrii normali. În jur de 70% din conținutul lor este apă, restul 30% sunt vitamine, minerale, antioxidanți, bioflavonoide, melatonină și antocianine (cred că vă întrebați acum: ce naiba o fi astea?)

Citește mai mult »

Creează-ți un Site Web sau Începe un Blog Personal!

Lăsați o cerere

Completați formularul și revenim cu o ofertă individuală!

Background vector created by pikisuperstar - www.freepik.com

Stai un pic,

Ai reușit să citești și ultima postare?