a little more about
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Tartă cu mere – aromată şi delicioasă!

Sharing is Caring 💕😘

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zic așa, până se deschide de-a binelea sezonul căpșunelor (nici nu mi-e poftă de ele când știu că sunt importate, au preț cosmic și niciun gust) și cireșelor, să vă scriu aici rețeta de tartă cu mere pe care eu o fac des în ultima perioadă. Nu de alta, dar această banală tartă cu mere e foarte solicitată la noi în casă!

De ce, mă rog? În primul rând e fină şi ușoară – conține un strat foarte subțire de aluat, în schimb abundă de mere, scorțișoară şi nucşoară – fantastică combinația asta (cine-o fi descoperit-o, oare?). Apoi, această frumuseţe de tartă cu mere e foarte aromată, delicioasă, perfectă pentru a însoți ceaiul sau cafeau de dimineață! Merge şi cu un pahar de vin alb, să ştiţi! Mai e și sănătoasă, evident: merele, chiar și așa coapte, conțin potasiu, fibre, antioxidanți etc. Ştiţi vorba aia: cine mănâncă un măr pe zi, nu cunoaşte drumul la doctor.

Cum se face tarta cu mere? Cu dragoste!

Hai să vedem rețeta de tartă cu mere, sau #applepie cum îi zic americanii. 

Pentru aluat aveți nevoie de: 

  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • sare
  • 40 ml apă rece
  • 300 gr făină

Eu am pus toate ingredientele în robotul de bucătărie și în 30 se secunde aveam un boț de aluat în mână. Îl dăm la rece pentru 30 de minute. 

Între timp, ne ocupăm de mere – 1 kg. Le spălăm, le tăiem cuburi și le lăsam să stea vreo 10 min cu 100 gr fructoză, o linguriţă de scorțișoară, nucșoară și puţină coajă de lămâie rasă.

Și pentru că îmi place să personalizez fiecare rețetă, am decis să adaug la umplutura de mere o mână de curmale și de smochine tăiate mărunt! Ah, e altceva! Fructele astea uscate dau dulceață! Voi puteți adăuga stafide dacă aveți la îndemână! 

Întindeți aluatul (să vă rămână o bucată pentru a decora prăjitura), îl puneți în tavă (tăiați marginile să arate bine) și turnați merele (cu tot cu siropul lăsat). Acum dacă vreți faceți un trandafir din felii de măr, sau puteți să puneți fâșii de aluat așa încât să aibă un aspect frumos.

Dați tarta cu mere în rolă pentru aproximativ 50 de minute la 175 de grade. 

Asta e tot! Savurați cu mare plăcere și neapărat cu înghețată alături! 

Spor! 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Creează-ți un Site Web sau Începe un Blog Personal!

Lăsați o cerere

Completați formularul și revenim cu o ofertă individuală!